Super Mario World

Super Mario är ett av världens mest kända Tv-spel. Serien Super Mario Bros blev en enorm succé och Super Mario World är alltså fortsättningen på denna serie. Tv-spelet som var utvecklat av Nintendo lanserades 1991 och var producerat av den nu legendariske Shigeru Miyamoto.

Story

Super Mario World är ett mycket klassiskt plattformspel där huvudrollsinnehavarna Mario (Super Mario) och Lugi ska ta sig framåt genom banorna genom att besegra olika motståndare och hitta rätt i kluriga labyrinter. Målet är att rädda prinsessan Toadstool från kungen Bowser. Både prinsessan, kungen och hans medhjälpare känns igen från tidigare spel i serien. En ny figur som dyker upp i Super Mario World är en dinosaurie vid namn Yoshi.

Olika världar

Spelets åtta olika banor utspelar sig i helt olika världar och därmed har också banorna helt olika teman. Banorna avslutas alltid med att spelararen kommer fram till ett slott för att möta banans boss. Detta är någon av kungens medhjälpare. På sista banan är det kungen själv man får möta. För att klara spelet måste man ta sig igenom dessa åtta banor. Men det finns även två extrabanor som går att spela. Dessa behöver inte spelas för att klara spelet men de flesta spelare väljer ändå att spela dem. För att komma till dessa ska spelaren utföra vissa speciella saker och klara av ordinarie banan på ett specifikt sätt.

Spelet släpptes även till Game Boy 2002 men då med namnet Super Mario Advance 2.
En uppföljare till Super Mario World är Super Mario World 2 – Yoshi´s Island.